Speculaas-suikerbollenwentelteefjes
Speculaas-suikerbollenwentelteefjes

Speculaas-suikerbollenwentelteefjes

Wentelteefjes van oud brood zijn lekker. Wentelteefjes van speculaas-suikerbollen zijn éxtra lekker.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mascarpone

1 tl

vanille-extract

1

middelgroot ei

100 ml

halfvolle melk

1 tl

gemalen kaneel

4

speculaas-suikerbollen

30 g

ongezouten roomboter

75 g

blauwe bessen

4 el

choco-hagelletter

Dit heb je nodig

  • handmixer

Wentelteefjes van oud brood zijn lekker. Wentelteefjes van speculaas-suikerbollen zijn éxtra lekker.

Aan de slag

1

Klop de mascarpone met het vanille-extract luchtig met een handmixer. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord.

2

Halveer de suikerbollen overlangs en wentel de helften door het eimengsel. Verhit de boter in de pan en bak de helft van de suikerbolhelften in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de suikerbolhelften.

3

Verdeel de suikerbollen over de borden. Verdeel de mascarpone, blauwe bessen en chocohagelletters erover.

tip

variatietipDe speculaas-suikerbollen kun je ook vervangen door krentenbollen. Voeg dan i.p.v. gemalen kaneel, gemalen koek- en speculaaskruiden toe aan het melk-mengsel..

Wentelteefjes van suikerbrood met speculaas

Instructievideo - 00:26 min.