bewaar
Vegan kapsalon
Vegan kapsalon
bewaar

Vegan kapsalon

De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Franse friet

12½ g

verse bieslook

4 el

vegan mayonaise

½ el

water

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

350 g

koelverse vegan shoarma

100 g

AH Plantaardige rasp naturel

1

rode ui

5

tastytom-trostomaten

3

snoepkomkommers

100 g

gesneden ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.

combinatietipMag het wat pittiger? Voeg dan een beetje sriracha toe aan de sla.