Vegan kapsalon
De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g verse Franse friet
- 12½ g verse bieslook
- 4 el vegan mayonaise
- ½ el water
- 1 teen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 350 g koelverse vegan shoarma
- 100 g AH Plantaardige rasp naturel
- 1 rode ui
- 5 tastytom-trostomaten
- 3 snoepkomkommers
- 100 g gesneden ijsbergsla
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
combinatietip:
Mag het wat pittiger? Voeg dan een beetje sriracha toe aan de sla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 5 g -
vet 40 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 840 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Vegan kapsalon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan kapsalon
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- 700 g verse Franse friet
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- 12½ g verse bieslook
- 4 el vegan mayonaise
- ½ el water
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje.
- 1 teen knoflook
Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el milde olijfolie
- 350 g koelverse vegan shoarma
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet.
- 100 g AH Plantaardige rasp naturel
Verdeel de stukjes kip over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
- 1 rode ui
- 5 tastytom-trostomaten
- 3 snoepkomkommers
Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes.
- 100 g gesneden ijsbergsla
Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover.
Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
combinatietip:
Mag het wat pittiger? Voeg dan een beetje sriracha toe aan de sla.