Ve­gan kap­sa­lon

De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie! 4 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
  3. Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
november 2019

Vegan kapsalon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan kap­sa­lon

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 700 g verse Franse friet

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 12½ g verse bieslook
  • 4 el vegan mayonaise
  • ½ el water

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje.

4
4
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • 350 g koelverse vegan shoarma

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma in 4 min. goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet.

6
6
  • 100 g Violife veganistische geraspte mozzarella

Verdeel de stukjes kip over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

7
7
  • 1 rode ui
  • 5 tastytom-trostomaten
  • 3 snoepkomkommers

Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes.

8
8
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover.

9
9

Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.