Pita vegan shoarma met srirachamayo

Deze pita vegan shoarma met srirachamayonaise is budget-proof, vegan, in 15 min klaar en jouw inspiratie voor vanavond.

560 kcal

15 min. bereiden

pittig

4.6/5

(389)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 1 limoen

    limoen

  • 300 gram biologische gesneden rodekool

    biologische gesneden rodekool

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 350 gram koelverse vegan shoarma

    koelverse vegan shoarma

  • 4 grote pitabroodjes

    grote pitabroodjes

  • 3 theelepel sriracha sauce

    sriracha sauce

  • 4 eetlepel plantaardige vegan mayo

    plantaardige vegan mayo

2021 week 25-28 - 2021 week 25-28

Aan de slag

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rode ui, 1 tl (voor 4 personen) limoenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de komkommer toe en schep om.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarma 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ⅔ van de sriracha met de mayonaise. Snijd de broodjes open en besmeer met de srirachamayonaise.

  3. Vul het broodje vervolgens met een deel van de salade en de shoarma en besprenkel met de rest van de sriracha. Serveer met de rest van de salade.

  • variatietipHoud je van pittig, voeg dan extra sriracha toe aan de mayonaise.

Wat vond je van dit recept?

Pita vegan shoarma met srirachamayo

Deze pita vegan shoarma met srirachamayonaise is budget-proof, vegan, in 15 min klaar en jouw inspiratie voor vanavond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig