Ve­ge­ta­ri­sche bur­ger met friet

Burger + friet = vrijdagklassieker. We stoppen 'm in een vegajasje.

(2) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Burger + friet = vrijdagklassieker. We stoppen 'm in een vegajasje. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen 2/5 van de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.

variatietip:

Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 935 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 95 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019

Vegetarische burger met friet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche bur­ger met friet

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ̊C.

2
2
  • 700 g verse Franse friet
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel.

3
3
  • 4 Italiaanse bollen

Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.

4
4
  • 4 De Vegetarische Slager Mc2 burgers
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
5
  • 2 el Calvé mayonaise
  • ½ el wittewijnazijn
  • 1 el water

Meng ondertussen de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g gesneden ijsbergsla
  • 75 g komkommerrauwkost

Meng de sla met de rauwkost en de mayonaisedressing.

7
7
  • 3 el Calvé mayonaise

Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise.

8
8
  • 50 g gesneden ijsbergsla
  • 75 g komkommerrauwkost

Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes.

9
9

Serveer met de salade en friet.

variatietip:

Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.