Geroosterde wortels met citroen-sesamsaus
Geroosterde wortels met citroen-sesamsaus

Geroosterde wortels met citroen-sesamsaus

Deze geroosterde wortels staan lekker feestelijk. Zelf opscheppen!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

geschilde bospeen

2 tl

Souq rozenharissa

2 el

milde olijfolie

1

citroen

1 el

Souq tahina

1 tl

vloeibare honing

4 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakkwastje

  • rasp

Deze geroosterde wortels staan lekker feestelijk. Zelf opscheppen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de harissa met de olie en bestrijk hiermee de wortels met behulp van het bakkwastje. Rooster de wortels ca. 25 min. in de oven.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil en pers de vrucht uit Meng het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) in een kommetje met de tahina en honing tot een dressing. Voeg zoveel water toe dat het mengsel de dikte krijgt van dunne yoghurt, begin met 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Neem de wortels uit de oven en leg op een mooie platte schaal. Besprenkel met de sesam-citroendressing. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Bestrooi de wortels ermee.

tip

algemeenZowel warm, lauw als koud lekker.