bewaar
Geroosterde harissawortels
Geroosterde harissawortels
bewaar

Geroosterde harissawortels

Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten en varieert van heel mild tot superpittig. Harissa geeft smaak aan allerlei gerechten, zoals deze geroosterde harissawortels.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

geschilde bospeen

2 el

Souq milde harissa

2 el

granaatappelmelasse

1 el

milde olijfolie

1 el

za'atar

2 el

extra vierge olijfolie

½ tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten en varieert van heel mild tot superpittig. Harissa geeft smaak aan allerlei gerechten, zoals deze geroosterde harissawortels.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Meng de harissa met de granaatappelmelasse en olijfolie en verdeel over de bospeen. Meng goed zodat alles rondom bedekt is en verspreid weer over de bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven.

3

Meng ondertussen de za’atar met de extra vierge olijfolie. Neem de bospeen uit de oven, besprenkel met de za’atarolie en bestrooi met het zout. Serveer direct.

achtergrondinfoZoete geroosterde paprika's, specerijen als korianderzaad en karwij en smaakmakers als gekonfijte citroen en rozenknopjes vind je soms ook terug in harissa.