Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 ansjovisfilets in olie in blik
- 1 teen knoflook
- 15 g verse munt
- 4 el arachideolie
- 4 lamskoteletten
- 7½ g verse tijm
- 3 el vloeibare honing
- 1 el natuurazijn
- 2 tl Verstegen gedroogde chili ringen
- 600 g geschilde bospenen (bak, koelvers)
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.
- Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.
combinatietip:
Lekker met gepofte aardappel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 300 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 4 ansjovisfilets in olie in blik
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse munt
- 2 el arachideolie
Snijd de ansjovis, knoflook en de muntblaadjes fijn. Meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 lamskoteletten
- 7½ g verse tijm
Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren. Ris ondertussen de tijm van de takjes.
- 3 el vloeibare honing
- 2 el arachideolie
- 1 el natuurazijn
- 2 tl Verstegen gedroogde chili ringen
Meng de tijm met de honing, de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 600 g geschilde bospenen
Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten.
- 7½ g verse munt
Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.
combinatietip:
Lekker met gepofte aardappel.