Choco-pretzel-ijstaart
Choco-pretzel-ijstaart

Choco-pretzel-ijstaart

Pretzels in een taart? Yes you can! Verras je gasten met deze bijzondere combi van zoet en zout.

25 min. bereiden
5 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 liter

kaneelijs

1 liter

vanilleroomijs

300 g

milk chocolate pretzels

60 g

ongezouten roomboter

100 g

Lonka fudge caramel & sea salt

2 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Pretzels in een taart? Yes you can! Verras je gasten met deze bijzondere combi van zoet en zout.

Aan de slag

1

Haal de beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Maal ondertussen de helft van de chocoladepretzels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng het pretzelkruim erdoor. Bedek de bodem van de springvom met bakpapier door dit tussen de bodem en de rand van de springvorm te klemmen.

2

Verdeel het pretzelkruim met de bolle kant van een lepel gelijkmatig erover. Verdeel het kaneelijs gelijkmatig over het pretzelkruim. Hak ¼ van de chocoladepretzels grof en strooi over het kaneelijs. Verdeel het vanilleroomijs over de springvorm. Zet de ijstaart minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer.

3

Snijd de fudge in kleine stukjes en smelt in een steelpan of doe in een schaaltje en zet 1 min. op vol vermogen in de magnetron. Roer door, voeg de melk toe en verwarm nog 1 min. Roer tot een gladde saus en laat staan tot gebruik.

4

Neem de ijstaart uit de vriezer, haal uit de springvorm en zet op een mooie platte schaal. Leg de rest van de chocoladepretzels strak tegen elkaar aan langs de rand boven op de taart. Besprenkel met de karamelsaus, laat ook over de rand lopen. Serveer direct.

tip

bereidingstipJe kunt de ijstaart 5 dagen van tevoren maken. Bereid de taart dan voor totdat hij minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer moet.