Cranberrytiramisu uit een glaasje
Cranberrytiramisu uit een glaasje

Cranberrytiramisu uit een glaasje

Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!

25 min. bereiden
4waarderingen

    Ingrediënten

    6 personen

    4 el

    amandelschaafsel

    250 ml

    verse slagroom

    100 g

    kristalsuiker

    250 g

    mascarpone

    175 g

    lange vingers

    100 ml

    espressokoffie

    ½ el

    cacaopoeder

    100 g

    diepvries cranberry's

    Dit heb je nodig

    • glazen

    • theezeefje

    Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!

    Aan de slag

    1

    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

    2

    Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.

    3

    Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.

    4

    Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker. Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.