Knie­per­tjes

Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.

(9) waardeer
hollands gebak Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf. 25 stuks
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • oubliehoorn-ijzer
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 125 g boter in blokjes, doe in een hittebestendige kom en hang de kom in een pan met een klein laagje kokend water. Laat de boter al roerend smelten (au-bain marie). Laat de boter in 5 min. een beetje afkoelen.
  2. Klop de eieren, suiker, gesmolten boter, kaneel, het zout en de jenever met een mixer tot een homogeen mengsel. Mix de bloem en het water erdoor. Verwarm het oublie-ijzer voor en vet met een bakkwastje in met wat roomboter. Verdeel 1½ el van het mengsel over het ijzer. Knijp het ijzer goed aan en bak in ca. 1 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg.

serveertip:

Je kunt de kniepertjes plat eten en opgerold. Wil je ze oprollen? Rol ze dan op direct nadat ze uit het oublie-ijzer komen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Kniepertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knie­per­tjes

1
1
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd de boter in blokjes, doe in een hittebestendige kom en hang de kom in een pan met een klein laagje kokend water.

2
2

Laat de boter al roerend smelten (au-bain marie). Laat de boter in 5 min. een beetje afkoelen.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 2 el jonge jenever
  • 250 g tarwebloem
  • 200 ml water

Klop de eieren, suiker, gesmolten boter, kaneel, het zout en de jenever met een mixer tot een homogeen mengsel. Mix de bloem en het water erdoor.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm het oublie-ijzer voor en vet met een bakkwastje in met wat roomboter. Verdeel 1½ el van het mengsel over het ijzer.

5
5

Knijp het ijzer goed aan en bak in ca. 1 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg.

serveertip:

Je kunt de kniepertjes plat eten en opgerold. Wil je ze oprollen? Rol ze dan op direct nadat ze uit het oublie-ijzer komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.