Noe­delsoep met ko­kos­melk, li­moen en gem­ber

Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember

(32) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember 4 personen
4 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
  3. Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee. Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  5. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.
  6. Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.

serveertip:

Lekker met pittige kiemgroente.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker) , Allerhande Box Week 5 2020 , Receptkaart 2020 week 01-02

Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met ko­kos­melk, li­moen en gem­ber

1
1
  • 650 g kastanjechampignons
  • 4 cm verse gember

Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

3
3

Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee.

4
4
  • 400 g fijngesneden prei
  • 500 ml Aroy-D kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • 1 liter heet water
  • 1 paddenstoelenbouillontablet

Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht.

6
6

Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

7
7
  • 270 g Hakubaku ramen noedels
  • 1 limoen

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.

8
8

Verdeel de noedels over grote kommen.

9
9

Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.

serveertip:

Lekker met pittige kiemgroente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.