bewaar
Gemarineerde mozzarella met roodlof en haricots verts
Gemarineerde mozzarella met roodlof en haricots verts
bewaar

Gemarineerde mozzarella met roodlof en haricots verts

De mozzarella marineer je in sinaasappelsap, -rasp en venkelzaad. Lekker!

25 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1½ g

venkelzaad

1

sinaasappel

150 g

minimozzarella

1 el

traditionele olijfolie

150 g

haricots verts

2 stronken

roodlof

5 g

verse dille

40 g

ongebrande pecannoten

De mozzarella marineer je in sinaasappelsap, -rasp en venkelzaad. Lekker!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2

Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en pers de hele vrucht uit. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Doe het venkelzaad, een ½ tl sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap (per 2 personen), de olie, peper en eventueel zout in een kommetje. Schep om en laat 20 min.buiten de koelkast marineren.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 5 min. beetgaar en laat afkoelen op een platte schaal.

4

Verwijder ondertussen de onderkant van de stronken roodlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de dille grof.

5

Verhit de koekenpan opnieuw zonder olie of boter en rooster de pecannoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

6

Meng de haricots verts, het roodlof en de dille en verdeel over platte borden. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met de helft van de dressing. Bestrooi met de noten en peper. Serveer met de rest van de dressing.

bereidingstipJe kunt de haricots verts 2 uur van tevoren koken. Laat akoelen en bewaar op kamertempera tuur. Wil je ze eerder koken? Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast en laat tijdens het marineren van de mozzarella op kamertemperatuur komen.

bereidingstipJe kunt de mozzarella maximaal 1 dag van tevoren marineren. Zo trekken de smaken nog meer in. Bewaar dan afgedekt in de koelkast. Neem hier 20 min. voor serveren uit.