Ge­gril­de ve­ga-to­ma­ten­spies­jes met ro­de­kool-broc­co­li­sa­la­de

Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.

(0) waardeer
hoofdgerecht Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikker 20 cm
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers. Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
  3. Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
  4. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 29 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 3 2020 , Receptkaart 2020 week 17-18

Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ve­ga-to­ma­ten­spies­jes met ro­de­kool-broc­co­li­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 448 g vegetarische balletjes
  • 250 g biologische cherrytomaatjes

Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers.

3
3
  • 2 el arachideolie

Bestrijk de prikkers rondom met de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

4
4
  • 800 g zwarte bonen in blik

Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 400 g broccolirijst

Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.

6
6
  • 4 wholemeal flatbreads

Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

8
8
  • 15 g verse platte peterselie
  • 2 el arachideolie

Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 200 g hummus

Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.