Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 448 g vegetarische balletjes
- 250 g biologische cherrytomaatjes
- 4 el arachideolie
- 800 g zwarte bonen in blik
- 300 g biologische gesneden rodekool
- 400 g broccolirijst
- 4 wholemeal flatbreads
- 1 limoen
- 15 g verse platte peterselie
- 200 g hummus
Keukenspullen
- 8 satéprikker 20 cm
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers. Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
- Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 780 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.200 mg
- vezels 29 g
Ook te zien in
Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 448 g vegetarische balletjes
- 250 g biologische cherrytomaatjes
Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers.
- 2 el arachideolie
Bestrijk de prikkers rondom met de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- 800 g zwarte bonen in blik
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 300 g biologische gesneden rodekool
- 400 g broccolirijst
Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
- 4 wholemeal flatbreads
Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
- 1 limoen
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el arachideolie
Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g hummus
Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.