bewaar
Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
bewaar

Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade

Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.

20 min. bereiden
3 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

448 g

vegetarische balletjes

250 g

biologische cherrytomaatje

4 el

arachideolie

800 g

zwarte bonen in blik

300 g

biologische gesneden rodekool

400 g

broccolirijst

4

wholemeal flatbreads

1

limoen

15 g

verse platte peterselie

200 g

hummus

Dit heb je nodig

  • satéprikker 20 cm

  • grillpan

Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers. Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.

3

Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.

4

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.