Groe­ne bowl van broc­co­li­rijst met avo­ca­do en pis­ta­che

Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen.

(10) waardeer
hoofdgerecht Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • avocadoschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
  3. Kook de tuinerwten 5 min. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de paprika met ⅛ van de olie. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de yoghurt met de tahin, 1 el citroensap (per 4 personen) en het koude water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.
  5. Gebruik de avocadotool om de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.
  6. Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover. Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne bowl van broc­co­li­rijst met avo­ca­do en pis­ta­che

1
1
  • 200 g couscous
  • 400 g broccolirijst
  • 250 ml kokend water

Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.

2
2
  • 50 g pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

3
3
  • 250 g diepvries tuinerwten
  • 2 groene paprika's

Kook de tuinerwten 5 min. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie

Meng de paprika met de olie. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten.

6
6
  • 150 g Griekse yoghurt 10%
  • 2 el tahin

Meng de yoghurt met de tahin, 1 el citroensap (per 4 personen) en het koude water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Gebruik de avocadotool om de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen.

8
8
  • 150 g feta 50+
  • 15 g verse munt

Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.

9
9
  • 3½ el traditionele olijfolie

Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover.

11
11

Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.