bewaar
Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache
Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache
bewaar

Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache

Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

400 g

broccolirijst

250 ml

kokend water

50 g

pistachenoten

250 g

diepvries tuinerwten

2

groene paprika's

4 el

traditionele olijfolie

1

citroen

150 g

Griekse yoghurt 10%

2 el

tahin

1

eetrijpe avocado

150 g

feta 50+

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • avocadoschiller

Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen.

Aan de slag

1

Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

3

Kook de tuinerwten 5 min. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de paprika met ⅛ van de olie. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min.

4

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de yoghurt met de tahin, 1 el citroensap (per 4 personen) en het koude water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.

5

Gebruik de avocadotool om de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.

6

Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover. Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.