bewaar
Italiaanse gehakttaartjes met mozzarella & cherrytomaat
Italiaanse gehakttaartjes met mozzarella & cherrytomaat
bewaar

Italiaanse gehakttaartjes met mozzarella & cherrytomaat

Carpe diem met deze bladerdeegtaartjes!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

300 g

kipgehakt naturel

3 el

Italiaanse gehaktkruiden

150 g

minimozzarella

500 g

romaatjes

1

rode ui

1

komkommer

120 g

zwarte olijven zonder pit

1 el

balsamicoazijn

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • kleine springvorm (12 cm, ingevet)

Carpe diem met deze bladerdeegtaartjes!

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng het gehakt met ⅔ van de Italiaanse gehaktkruiden. Halveer de mozzarellabolletjes.

3

Bekleed de springvormen met het bladerdeeg. Verdeel de helft van het gehakt over de bladerdeegbodems en verdeel de mozzarella erover. Dek af met de rest van het gehakt en leg op elk taartje 3 tomaatjes nog aan de tak.

4

Bak de taartjes ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5

Maak ondertussen de salade. Halveer de rest van de tomaatjes en snipper de ui. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve schuine plakjes. Laat de olijven uitlekken. Klop een dressing van de balsamicoazijn, olie en de rest van de Italiaanse gehaktkruiden. Meng de dressing door de groente.

6

Neem de taartjes uit de oven en verwijder de springvormen. Serveer met de salade.