bewaar
Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar
Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar
bewaar

Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar

Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

2 tenen

knoflook

7½ g

verse rozemarijn

1

wortel

50 g

ongezouten roomboter

500 g

rundergehakt

70 g

tomatenpuree

2 el

worcestershiresauce

450 g

diepvries tuinerwten

200 ml

volle melk

100 g

cheddar

Dit heb je nodig

  • pureestamper of pureeknijper

  • rasp

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min. Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

4

Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.

bewaartipCottage pie invriezen? Laat de cottage pie helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ’m (eventueel verdeeld in porties) in een diepvriesdoos in. Het gerecht is dan 3 maanden houdbaar. Haal de cottage pie de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron met de ontdooistand. Verwarm de pie vervolgens 3-4 min. in de magnetron of 20 min. afgedekt in de oven op 180 °C.