Cot­ta­ge pie met run­der­ge­hakt, tui­n­erw­ten en ched­dar

Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst!

(11) waardeer
engels hoofdgerecht Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst! 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of pureeknijper
  • rasp
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min. Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  4. Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.

bewaartip:

Cottage pie invriezen? Laat de cottage pie helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ’m (eventueel verdeeld in porties) in een diepvriesdoos in. Het gerecht is dan 3 maanden houdbaar. Haal de cottage pie de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron met de ontdooistand. Verwarm de pie vervolgens 3-4 min. in de magnetron of 20 min. afgedekt in de oven op 180 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cot­ta­ge pie met run­der­ge­hakt, tui­n­erw­ten en ched­dar

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

3
3

Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 7½ g verse rozemarijn

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.

5
5
  • 1 wortel

Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 500 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el worcestershiresauce

Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min.

8
8
  • 450 g diepvries tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

9
9
  • 200 ml volle melk
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur.

10
10

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 100 g cheddar

Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree.

12
12

Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.

bewaartip:

Cottage pie invriezen? Laat de cottage pie helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ’m (eventueel verdeeld in porties) in een diepvriesdoos in. Het gerecht is dan 3 maanden houdbaar. Haal de cottage pie de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron met de ontdooistand. Verwarm de pie vervolgens 3-4 min. in de magnetron of 20 min. afgedekt in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.