Em­pan­a­da’s met spruit­jes & ge­hakt

Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven.

  • borrelhapje
  • 30 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
mexicaans borrelhapje Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven. 30 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • uitsteekrondje (Ø 12 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in stukjes en maal in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en het zout tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie, druk plat en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook en de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de spruitjes in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de spruiten en de prei erdoor en bak nog 5 min. Roer de pijnboompitten en jalapeño erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ca. 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met het uitsteekrondje 30 rondjes uit. Schep een eetlepel van het spruitmengsel op elk rondje, bestrijk de randjes met wat water. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen dicht.
  4. Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak ca. 20 min. in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Empanada’s met spruitjes & gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­da’s met spruit­jes & ge­hakt

1
1
  • 300 g ongezouten roomboter
  • 570 g tarwebloem
  • 260 g roomkaas
  • 3 el azijn
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el water
  • 1 tl zout

Snijd de boter in stukjes en maal in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en het zout tot een samenhangend deeg.

2
2

Wikkel in vershoudfolie, druk plat en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 30 g jalapeñoplakjes in pot

Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook en de jalapeñoplakjes heel fijn.

4
4
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de spruitjes in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.

5
5
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl milde paprikapoeder

Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul.

6
6
  • 200 g fijngesneden prei
  • 40 g pijnboompitten

Roer de spruiten en de prei erdoor en bak nog 5 min. Roer de pijnboompitten en jalapeño erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Laat ca. 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

8
8

Verwarm de oven voor op 225 °C.

9
9

Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.

10
10

Steek er met het uitsteekrondje 30 rondjes uit.

11
11

Schep een eetlepel van het spruitmengsel op elk rondje, bestrijk de randjes met wat water. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen dicht.

12
12
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.