Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek
Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek

Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek

Traditioneel wordt zuurvlees a.k.a. zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

20 min. bereiden
3 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

runderriblap

2

middelgrote uien

50 g

ongezouten roomboter

4

gedroogde laurierblaadjes

4

jeneverbessen

3

kruidnagels

200 ml

wittewijnazijn

200 ml

water

6 plakken

ontbijtkoek

4 el

appelstroop

2 el

donkere basterdsuiker

Traditioneel wordt zuurvlees a.k.a. zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.

2

Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.

tip

combinatietipTraditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

bewaartipZuurvleis invriezen? Laat zoervleis helemaal afkoelen voor het de vriezer in gaat. Eenmaal ingevroren is het 3 maanden houdbaar. Haal zoervleis de avond van tevoren uit de vriezer en zet een nacht in de koelkast. Warm ontdooid zoervleis in 10-15 min. op in een braadpan op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.