bewaar
Taco’s met groente, kidneybonen en avocado
Taco’s met groente, kidneybonen en avocado
bewaar

Taco’s met groente, kidneybonen en avocado

Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

wortel

200 g

bloemkool

200 g

broccoli

3 el

milde olijfolie

400 g

kidneybonen

1 tl

gemalen komijn

300 ml

Griekse yoghurt 0%

2 el

sriracha

150 g

feta

1

avocado

3

tomaten

8

tortillawraps

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd indien nodig de groenten in stukken van 2-3 cm en meng met ⅔ van de olie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

2

Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel wat zout ca. 5 min. Meng de yoghurt met de sriracha.

3

Verkruimel de feta. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt. Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.

variatietipAls je niet van pittig houdt, of geen sriracha in huis hebt, kun je de yoghurt ook mengen met ketchup.

kookstaptipJe kunt met allerlei verschillende groente variëren, kijk wat er in jouw koelkast ligt. Zorg dat je ongeveer 600 gram groente per 4 personen hebt.