Panpizza met kidneybonen & gehakt
Panpizza met kidneybonen & gehakt

Panpizza met kidneybonen & gehakt

Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3

tomaten

1

bosui

1

limoen

100 ml

milde yoghurt

150 g

rundergehakt

1 tl

gemalen komijn

200 g

kidneybonen in pot

1

avocado

30 g

cheddar 48+

2

tortillawraps

Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten, bosui en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de yoghurt met het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Bak de laatste minuut de bonen mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot puree. Rasp de kaas.

3

Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak in elke pan één wrap 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt met bonen en de kaas erover. Verwarm nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel op de pan. Verdeel de tomatensalsa en limoenyoghurt erover en serveer direct.

tip

algemeenDit recept is voor 2 personen, maar met 2 extra eters aan tafel verdubbel je gewoon de hoeveelheid ingrediënten.