Valentijnschocolade

Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark.

190 kcal

10 min. bereiden, 1 uur 30 min. wachten

5/5

(6)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • bakpapier


februari 2020 - februari 2020

Aan de slag

  1. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur 5 min. tot goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een rubberen spatel gelijkmatig over de met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi met de pistachenoten en de cranberries. Verdeel de vruchtenhartjes (met de tekstjes naar boven) over de chocolade en duw ze er licht in. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast. Breek met je handen in stukjes.

  • bewaartipBewaar de Valentijnschocolade 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
  • variatietipVarieer met toppings en maak je eigen versie. Denk bijvoorbeeld aan mini-marshmallows, gevriesdroogde framboos, gevriesdroogde aardbei of hartjes-taartversiering.

Wat vond je van dit recept?

Valentijnschocolade

Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig