Va­len­tijn­scho­co­la­de

Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(1) waardeer
nagerecht Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark. 12 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur 5 min. tot goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een rubberen spatel gelijkmatig over de met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi met de pistachenoten en de cranberries. Verdeel de vruchtenhartjes (met de tekstjes naar boven) over de chocolade en duw ze er licht in. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast. Breek met je handen in stukjes.

variatietip:

Varieer met toppings en maak je eigen versie. Denk bijvoorbeeld aan mini-marshmallows, gevriesdroogde framboos, gevriesdroogde aardbei of hartjes-taartversiering.

bewaartip:

Bewaar de Valentijnschocolade 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Valentijnschocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­len­tijn­scho­co­la­de

1
1

Breng een pan met een laagje water aan de kook.

2
2
  • 300 g Delicata ruby chocolade

Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten.

3
3
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur 5 min. tot goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.

4
4

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een rubberen spatel gelijkmatig over de met bakpapier beklede ovenschaal.

5
5
  • 50 g gedroogde cranberry's

Bestrooi met de pistachenoten en de cranberries.

6
6
  • 12 fruithartjes

Verdeel de vruchtenhartjes (met de tekstjes naar boven) over de chocolade en duw ze er licht in.

7
7

Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

8
8

Breek met je handen in stukjes.

variatietip:

Varieer met toppings en maak je eigen versie. Denk bijvoorbeeld aan mini-marshmallows, gevriesdroogde framboos, gevriesdroogde aardbei of hartjes-taartversiering.

bewaartip:

Bewaar de Valentijnschocolade 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.