Quinoa-mais­sa­la­de met kik­ker­erw­ten, to­ma­ten en wit­te kaas

Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!

(5) waardeer
bijgerecht Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar! 2 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).
  2. Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit. Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om. Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa-mais­sa­la­de met kik­ker­erw­ten, to­ma­ten en wit­te kaas

1
1
  • 100 g driekleurenquinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 75 g Bonduelle crispy maïs mini
  • 80 g kikkererwten in blik

Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 125 g snoepgroente tomaat
  • ½ kropje babyromainesla

Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen.

4
4
  • 100 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).

5
5
  • ½ limoen

Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit.

6
6

Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om.

7
7

Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.