bewaar
Caesarsalade met witte asperges
Caesarsalade met witte asperges
bewaar

Caesarsalade met witte asperges

Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade!

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

4

middelgrote eieren

2 kropjes

babyromainesla

1

citroen

10

ansjovisfilets in olijfolie

2 el

mayonaise

1 tl

dijonmosterd

50 ml

extra vierge olijfolie

20 g

saladecroutons knoflook

45 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade!

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.

2

Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd ⅕ van de ansjovisfilets heel fijn.

3

Klop de mayonaise met 2 el citroensap (per 4 personen), de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.

4

Verdeel de asperges, eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, croutons en kaas over de sla.