Aardappelsalade met witte asperges en zalm
Aardappelsalade met witte asperges en zalm

Aardappelsalade met witte asperges en zalm

Wel witte asperges, maar niet op de klassieke manier? Maak er aardappelsalade van en serveer met zalm!

35 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

pommes rouges

4

middelgrote eieren

1 kg

verse witte asperges

1

sjalot

12½ g

verse bieslook

2

babyromainesla

3 el

mayonaise

1 el

dijonmosterd

2 el

wittewijnazijn

200 g

sockeye zalm

Wel witte asperges, maar niet op de klassieke manier? Maak er aardappelsalade van en serveer met zalm!

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

3

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukjes van ca. 3 cm. Kook ze in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4

Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, ¾ van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

5

Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.

tip

vegatipLiever geen vis? Je kunt ook alleen ei gebruiken of oude geiten - kaas over de salade schaven.