Kaneelhaasjes van bladerdeeg
Kaneelbroodjes maken met maar 6 ingrediënten... is een vrij makkelijk feestje zo, toch?

Advertentie
Ingrediënten
- 270 g vers bladerdeeg
- 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tube Dr. Oetker decoratiestiften kleur
- 12 mini-meringues salted caramel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte.
- Meng de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel. Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij. Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.
- Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed. Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.
- Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje.
variatietip:
De mini-meringues zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een toefje slagroom of een wit paaseitje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 1 g
-
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 5 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Kaneelhaasjes van bladerdeeg
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kaneelhaasjes van bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 270 g vers bladerdeeg
Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte.
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
Meng de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel.
Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij.
Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.
Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed.
Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.
Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 1 tube Dr. Oetker decoratiestiften kleur
- 12 mini-meringues salted caramel
Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje.
variatietip:
De mini-meringues zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een toefje slagroom of een wit paaseitje.