Kaneelhaasjes van bladerdeeg
Kaneelbroodjes maken met maar 6 ingrediënten... is een vrij makkelijk feestje zo, toch?
140 kcal
30 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
270 gram vers bladerdeeg
vers bladerdeeg
50 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
2 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
kaneel
1 tube Dr. Oetker decoratiestiften kleur
Dr. Oetker decoratiestiften kleur
12 mini-meringues salted caramel
mini-meringues salted caramel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 03 - 2020 03 (Vier de lente)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte.
Meng de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel. Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij. Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.
Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed. Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.
Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje.
- variatietipDe mini-meringues zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een toefje slagroom of een wit paaseitje.
Kaneelhaasjes van bladerdeeg
Kaneelbroodjes maken met maar 6 ingrediënten... is een vrij makkelijk feestje zo, toch?

bijgerecht
12 personen
140 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte.
Meng de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel. Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij. Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.
Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed. Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.
Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje.
variatietip:De mini-meringues zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een toefje slagroom of een wit paaseitje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
270 g vers bladerdeeg
50 g ongezouten roomboter
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 tl kaneel
1 tube Dr. Oetker decoratiestiften kleur
12 mini-meringues salted caramel




