Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 250 g spekreepjes
- 400 g diepvries tuinbonen
- 1 citroen
- 4 takjes verse munt
- 250 g diepvries zachte avocadostukjes (ontdooid)
Keukenspullen
- fijne rasp
- blender of staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).
- Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 58 g
waarvan suikers 3 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 840 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 250 g spekreepjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- 400 g diepvries tuinbonen
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar.
- 1 citroen
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit.
- 4 takjes verse munt
Haal de blaadjes van de takjes munt.
Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).
- 250 g diepvries zachte avocadostukjes
Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.