Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

glutenvrije spaghetti

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

1

citroen

2

eetrijpe avocado's

50 ml

koelverse vegan allioli

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • blender of staafmixer

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker.

4

Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.