bewaar
Romige spaghetti met bloemkoolsaus en spinazie
Romige spaghetti met bloemkoolsaus en spinazie
bewaar

Romige spaghetti met bloemkoolsaus en spinazie

Pasta met spinazie vanavond? De romige saus en amandelen voor de bite maken deze romige spaghetti helemaal af.

20 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren spaghetti

400 g

koelverse bloemkoolroosjes

39 g

Knorr mix voor romige tagliatelle

300 ml

volle melk

150 ml

water

75 g

rookamandelen

1

citroen

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pasta met spinazie vanavond? De romige saus en amandelen voor de bite maken deze romige spaghetti helemaal af.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de sausmix, melk en het water toe, roer door en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

3

Hak ondertussen de amandelen grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.

4

Giet de pasta af. Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer de citroenrasp en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen.

variatietipIn plaats van amandelen kun je ook geroockte speckjes (Vegetarische Slager) bakken en erdoor scheppen.