bewaar
Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus
Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus
bewaar

Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus

In 30 min. een gezond maaltje op tafel. Fijn toch?

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

1 teen

knoflook

1

citroen

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

300 g

kipgehakt naturel

2 el

milde olijfolie

4 el

tahin wit

100 ml

magere yoghurt

4

volkorenpita's

400 g

geraspte rode biet

150 g

rauwkost peen julienne

150 g

rauwkost radijsmix

Dit heb je nodig

  • grillpan

In 30 min. een gezond maaltje op tafel. Fijn toch?

Aan de slag

1

Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Meng een ½ tl citroenrasp (per 4 personen) in een kom met de bosui, komijn, paprikapoeder en het kipgehakt. Breng op smaak met peper. Draai hier met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom bruin.

3

Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, knoflook, 4 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het citroenrasp tot sesamsaus. Gril de pita’s 4 min. in een grillpan en snijd ze open.

4

Schep in elk broodje royaal rode biet, peen en radijsmix en leg hier de gehaktballetjes op. Serveer met de sesamsaus, de rest van de rode biet, peen en radijsmix.