Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus
In 30 min. een gezond maaltje op tafel. Fijn toch?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 bosuitjes
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 300 g kipgehakt naturel
- 2 el milde olijfolie
- 4 el tahin wit
- 100 ml magere yoghurt
- 4 volkorenpita's
- 400 g geraspte rode bieten
- 150 g rauwkost peen julienne
- 150 g rauwkost radijsmix
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Meng een ½ tl citroenrasp (per 4 personen) in een kom met de bosui, komijn, paprikapoeder en het kipgehakt. Breng op smaak met peper. Draai hier met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom bruin.
- Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, knoflook, 4 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het citroenrasp tot sesamsaus. Gril de pita’s 4 min. in een grillpan en snijd ze open.
- Schep in elk broodje royaal rode biet, peen en radijsmix en leg hier de gehaktballetjes op. Serveer met de sesamsaus, de rest van de rode biet, peen en radijsmix.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 10 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 480 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus
- 3 bosuitjes
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 300 g kipgehakt naturel
Meng een ½ tl citroenrasp (per 4 personen) in een kom met de bosui, komijn, paprikapoeder en het kipgehakt. Breng op smaak met peper.
Draai hier met vochtige handen 4 balletjes per persoon van.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom bruin.
- 4 el tahin wit
- 100 ml magere yoghurt
Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, knoflook, 4 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het citroenrasp tot sesamsaus.
- 4 volkorenpita's
Gril de pita’s 4 min. in een grillpan en snijd ze open.
- 400 g geraspte rode bieten
- 150 g rauwkost peen julienne
- 150 g rauwkost radijsmix
Schep in elk broodje royaal rode biet, peen en radijsmix en leg hier de gehaktballetjes op.
Serveer met de sesamsaus, de rest van de rode biet, peen en radijsmix.