Azi­a­ti­sche sla­wraps met kip & rijst

Gebruik sla als wrap en vul ze met pandanrijst en kip met sesam ketjap.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gebruik sla als wrap en vul ze met pandanrijst en kip met sesam ketjap. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de helft van de woksaus toe en roerbak 3 min. Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.
  3. Serveer de rijst, het kipgehakt, de rest van de woksaus, de bosui en het sesamzaad in aparte kommetjes. Schep steeds wat rijst, kipgehakt, bosui en sesam- zaad in een slablad, rol op en dip in de woksaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 11-12

Aziatische slawraps met kip & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche sla­wraps met kip & rijst

1
1
  • 200 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 1 el arachideolie
  • 300 g kipgehakt naturel

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g spitskolen
  • 120 ml woksaus ketjap sesam

Voeg de spitskool en de helft van de woksaus toe en roerbak 3 min.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 2 bosuitjes

Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.

5
5
  • 120 ml woksaus ketjap sesam
  • 1 el sesamzaad

Serveer de rijst, het kipgehakt, de rest van de woksaus, de bosui en het sesamzaad in aparte kommetjes.

6
6

Schep steeds wat rijst, kipgehakt, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en dip in de woksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.