Paas­haas­jes van spek en ei

Leuk idee voor paasbrunch of paasontbijt: tover spiegeleitjes om tot paashaasjes!

(1) waardeer
ontbijt Leuk idee voor paasbrunch of paasontbijt: tover spiegeleitjes om tot paashaasjes! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en breek de eitjes voorzichtig een voor een boven de pan. Duw met een spatel de uitgelopen eiwit een beetje terug zodat het eigeel zo veel mogelijk in het midden blijft. Bak de eieren in ca. 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verdeel de gebakken eieren over borden. Maak oortjes van de gebakken spekreepjes en oogjes van de ketchup. Halveer de sprietjes bieslook en leg ze aan de zijkanten van het eigeel als snorharen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Paashaasjes van spek en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paas­haas­jes van spek en ei

1
1
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en breek de eitjes voorzichtig een voor een boven de pan.

3
3

Duw met een spatel de uitgelopen eiwit een beetje terug zodat het eigeel zo veel mogelijk in het midden blijft. Bak de eieren in ca. 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 el ketchup

Verdeel de gebakken eieren over borden. Maak oortjes van de gebakken spekreepjes en oogjes van de ketchup.

5
5
  • 12 sprietjes verse bieslook

Halveer de sprietjes bieslook en leg ze aan de zijkanten van het eigeel als snorharen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.