Veg­gie mac ‘n’ chee­se

Mac 'n' cheese met véél groente: wat wil je nog meer?

(18) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Mac 'n' cheese met véél groente: wat wil je nog meer? 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukjes van 2 cm. Verdeel de roosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ⅖ van de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de oven aan.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de vegan spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. bruin en knapperig.
  3. Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Voeg 100 g kaas toe (per 4 personen), laat smelten en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pasta af. Meng de bloemkool, spekjes en kaassaus erdoor en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren.

variatietip:

Een versie mét vlees? Vervang de vegan spekjes door gewone spekreepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Veggie mac ‘n’ cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veg­gie mac ‘n’ chee­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukjes van 2 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Verdeel de roosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed.

4
4

Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de oven aan.

5
5
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g vegan reepjes spek

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegan spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. bruin en knapperig.

7
7
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 el tarwebloem

Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen.

8
8
  • 300 ml volle melk

Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken.

9
9
  • 100 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Voeg de kaas toe, laat smelten en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet de pasta af. Meng de bloemkool, spekjes en kaassaus erdoor en schep in de ovenschaal.

11
11
  • 75 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Bestrooi met de rest van de kaas en laat in de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren.

variatietip:

Een versie mét vlees? Vervang de vegan spekjes door gewone spekreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.