Ge­roos­ter­de spits­kool met mi­so-pin­da­saus

Een lust voor het oog: deze spitskool is door het roosteren knapperig aan de buitenkant en intenser van smaak.

(22) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een lust voor het oog: deze spitskool is door het roosteren knapperig aan de buitenkant en intenser van smaak. 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sesamolie, peper en eventueel zout. Rooster de kool in 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en kook in water met zout in 20 min. gaar. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met het water en roer tot een gladde saus. Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.
  3. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een stamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Roer er ⅔ van de peterselie door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Haal de spitskool en hazelnoten uit de oven. Hak de noten grof. Serveer de puree met de spitskool, pindasaus, hazelnoten en peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Geroosterde spitskool met miso-pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de spits­kool met mi­so-pin­da­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 spitskool

Snijd de spitskool in 4 gelijke stukken (per 4 personen).

3
3
  • 3 el sesamolie

Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sesamolie, peper en eventueel zout.

4
4
  • 95 g hazelnoten

Rooster de kool in 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat.

5
5
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en kook in water met zout in 20 min. gaar.

6
6
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

7
7
  • 3 el misopasta
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl sriracha
  • 2 el 100% pindakaas
  • 3 el water

Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met het water en roer tot een gladde saus.

8
8
  • 15 g verse platte peterselie

Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.

9
9

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een stamper tot een grove puree.

10
10

Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Roer er ⅔ van de peterselie door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Haal de spitskool en hazelnoten uit de oven. Hak de noten grof.

12
12

Serveer de puree met de spitskool, pindasaus, hazelnoten en peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.