Jack­fruit­bur­gers

Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak.

(21) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak. 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
  2. Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger. Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
  3. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  5. Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.

combinatietip:

Lekker met een salade van botersla en tomaten.

video

Jack­fruit­bur­gers

leuk-snel - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Jackfruitburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jack­fruit­bur­gers

1
1
  • 550 g young jackfruit in blik
  • 400 g kikkererwten in blik

Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water.

2
2

Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.

3
3
  • 1 el maggi aroma
  • 1 el Amerikaanse hamburgerkruiden

Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit.

4
4

Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger.

5
5

Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).

6
6
  • 300 g middelgrote uien
  • 1½ el milde olijfolie

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.

7
7
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

8
8
  • 4 hamburgerbroodjes

Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 2 trostomaten

Snijd de tomaten in plakjes.

10
10
  • 4 el vegan mayonaise
  • 100 g botersla
  • 12 augurkenplakjes

Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.

combinatietip:

Lekker met een salade van botersla en tomaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.