Mini frittata

Si si, klein maar fijn blijkt maar weer bij deze minifrittata's met verschillende vullingen.

120 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd, 10 min. wachten

3/5

(2)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 80 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 50 gram hazelnoten

    hazelnoten

  • 3 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 50 gram chavroux frais nature 45+ kaas

    chavroux frais nature 45+ kaas

  • 50 gram mais in blik

    mais in blik

  • 40 gram bloemkoolrijst

    bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 6 holten


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de spinazie 1 minuut. Giet de spinazie af in een vergiet. Pas op, want het is heet. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit de spinazie.

  2. Hak de hazelnoten in grove stukjes. Snijd de spinazie grof. Klop de eieren los met een garde. Doe de hazelnoten en geitenkaas erbij en roer met een garde tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Laat de mais uitlekken. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.

  3. Verdeel de spinazie over ⅓ van de vormpjes, de mais over ⅓ van de andere vormpjes en de bloemkoolrijst over de laatste vormpjes. Giet het ei-geitenkaasmengsel in de vormpjes, zodat alle groente hiermee bedekt wordt. Zet de minifrittata’s in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten in de oven goudgeel en gaar. Pas op, want de oven is heet. Laat de frittata’s 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

  • Mini frittata

    Instructievideo - 00:25 min.

Wat vond je van dit recept?

Mini frittata

Si si, klein maar fijn blijkt maar weer bij deze minifrittata's met verschillende vullingen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig