Mi­ni-frit­ta­ta's met wit­te as­per­ges en par­me­zaan

Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten.

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(6) waardeer
spaans bijgerecht Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten. 12 stuks
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.
  2. Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf.
  3. Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-frit­ta­ta's met wit­te as­per­ges en par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden.

3
3

Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 55 g amandelschaafsel
  • 50 g panko

Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko.

5
5
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 50 g semi-gedroogde tomaten

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

6
6
  • 8 middelgrote eieren

Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten.

7
7
  • 1 el tarwebloem

Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf.

8
8

Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen.

9
9

Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

10
10

Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.