Glu­ten­vrije ge­vul­de cour­get­te met piz­za­top­ping

Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof.

(0) waardeer
bijgerecht Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Druk een beetje aan met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng de saus met de fijngesneden courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer los. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Vul de courgettes met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas en als laatste de ui. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

serveertip:

Garneer de courgettebootjes met gedroogde of verse blaadjes oregano.

video

Glu­ten­vrije ge­vul­de cour­get­te met piz­za­top­ping

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni 2020

Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ge­vul­de cour­get­te met piz­za­top­ping

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Was de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft.

3
3

Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Druk een beetje aan met een lepel.

4
4

Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 225 g verse pastasaus napolitana
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 1 rode ui

Meng de saus met de fijngesneden courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer los. Snijd de ui in flinterdunne ringen.

6
6
  • 50 g geraspte kaas 30+

Vul de courgettes met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas en als laatste de ui.

7
7

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

serveertip:

Garneer de courgettebootjes met gedroogde of verse blaadjes oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.