Kruidig gevulde courgette
Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgettes
- 1 el crème fraîche
- ½ tl gedroogde salie
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el pijnboompitten
- 50 g geraspte oude kaas
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 130 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Kruidig gevulde courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidig gevulde courgette
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 courgettes
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten.
- 1 el crème fraîche
- ½ tl gedroogde salie
Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel.
- 2 el pijnboompitten
- 50 g geraspte oude kaas
Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.