Maal­tijd­sa­la­de met to­nijn & sper­zie­bo­nen

Een gezonde maaltijdsalade willen we elke dag wel eten. Zeker deze versie met tonijn.

(15) waardeer
hoofdgerecht Een gezonde maaltijdsalade willen we elke dag wel eten. Zeker deze versie met tonijn. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.
  4. Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om. Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.

variatietip:

Geroosterde pompoenpitten zijn ook lekker als snack of in soep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met to­nijn & sper­zie­bo­nen

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2

Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook.

3
3
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar.

4
4

Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

6
6
  • 75 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.

7
7
  • 145 g tonijnstukken in olijfolie

Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.

8
8
  • 1 rode ui
  • 1 citroen

Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit

9
9

Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

10
10
  • 85 g veldsla

Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om.

11
11

Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.

variatietip:

Geroosterde pompoenpitten zijn ook lekker als snack of in soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.