Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen
Een gezonde maaltijdsalade willen we elke dag wel eten. Zeker deze versie met tonijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 275 g meergranenrijst
- 500 g sperziebonen
- 4 middelgrote eieren
- 75 g pompoenpitten
- 145 g tonijnstukken in olijfolie
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 85 g veldsla
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.
- Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om. Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.
variatietip:
Geroosterde pompoenpitten zijn ook lekker als snack of in soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 57 g
waarvan suikers 1 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade met tonijn & sperziebonen
- 275 g meergranenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook.
- 500 g sperziebonen
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar.
Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- 75 g pompoenpitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
- 145 g tonijnstukken in olijfolie
Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de rijst in een grote kom.
- 1 rode ui
- 1 citroen
Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit
Meng het rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- 85 g veldsla
Meng de dressing door de rijst. Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om.
Verdeel de eieren erover. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.
variatietip:
Geroosterde pompoenpitten zijn ook lekker als snack of in soep.