Zoete-aardappelschotel met tonijn en sperziebonen
Veel groente + vis = gezond doordeweeks maaltje.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 800 g zoete-aardappelblokjes
- 3 el arachideolie
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 middelgrote eieren
- 600 g sperziebonen
- 250 g cherrytomaten
- 20 g verse selderij
- 240 g tonijnmoot met een vleugje water in blik
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. Meng samen met de aardappelblokjes, olie en de paprikapoeder en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de eieren 8 min. in kokend water hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- Halveer de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Schep de bonen, tomaat en selderij door de aardappel. Schep de tonijn er voorzichtig door en verdeel de eipartjes erover.
serveertip:
Lekker met citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 12 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 360 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Zoete-aardappelschotel met tonijn en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelschotel met tonijn en sperziebonen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 rode ui
- 800 g zoete-aardappelblokjes
- 3 el arachideolie
- 2 tl gerookte paprikapoeder
Snijd de ui in halve ringen. Meng samen met de aardappelblokjes, olie en de paprikapoeder en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- 2 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren 8 min. in kokend water hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
- 600 g sperziebonen
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- 250 g cherrytomaten
- 20 g verse selderij
Halveer de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Schep de bonen, tomaat en selderij door de aardappel.
- 240 g tonijnmoot met een vleugje water in blik
Schep de tonijn er voorzichtig door en verdeel de eipartjes erover.
serveertip:
Lekker met citroen.