Shaks­hu­ka met spi­na­zie, gei­ten­kaas & munt

Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum!

(3) waardeer
hoofdgerecht Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en schep kort om.
  2. Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
  3. Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
  4. Verdeel de avocado over de shakshuka, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer met het stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Shakshuka met spinazie, geitenkaas & munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shaks­hu­ka met spi­na­zie, gei­ten­kaas & munt

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
  • 200 g verse spinazie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en schep kort om.

3
3
  • 690 g biologische passata di pomodoro

Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

4
4
  • 4 middelgrote eieren

Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.

5
5
  • 1 robuust stokbrood bruin

Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken.

7
7
  • 2 takjes verse munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn.

8
8
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+

Verdeel de avocado over de shakshuka, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.