Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven
Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven

Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven

Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord.

50 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

1

citroen

150 g

bleekselderij

5 el

milde olijfolie

400 g

wahid kipfilet

3 el

ras el hanout

1 kg

aardappel

150 ml

water

200 g

olijven met citroen

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord.

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 3/5 van de olie in de tajine en stoof onder regelmatig roeren de ui en de helft van de knoflook op laag vuur 15 min. tot het mengsel zacht is en goudbruin. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom met de rest van de olie, ⅔ van de ras el hanout, de citroen en de rest van de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.

2

Voeg de aardappelblokjes, bleekselderij en de rest van de ras el hanout toe aan de ui en roer even door. Voeg het water toe. Doe de deksel op de tajine en laat 10 min. stoven tot de aardappel beetgaar is. Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht uit het blikje erdoor en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.

3

Snijd de koriander fijn. Haal 1 citroenpart uit de tajine (per 4 personen) en snijd deze met schil en al heel fijn, meng erdoor en bestrooi met de koriander.

tip

bereidingstipGeen tajine in huis? Gebruik dan een gietijzeren stoofpan met deksel.

combinatietipLekker met Libanees brood, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.