Dalgona koffie
Dit uit Zuid-Korea afkomstige drankje dankt zijn naam 'Dalgona' aan een gelijknamig en in smaak vergelijkbaar karamelsnoepje

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- garde
- 2 glazen
Advertentie
Bereiden
- Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.
- Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen. Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.
variatietip:
Voor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.
variatietip:
Klop 1 tl kaneel door de koffie en suiker.
dieettip:
De volle melk kun je vervangen door een plantaardig alternatief.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 31 g
waarvan suikers 31 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 120 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Dalgona koffie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Dalgona koffie
- 3 el espresso-oploskoffie
- 4 el fijne kristalsuiker
- 2 el heet water
Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.
- 10 ijsblokjes
- 500 ml volle melk
Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen.
Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.
variatietip:
Voor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.
variatietip:
Klop 1 tl kaneel door de koffie en suiker.
dieettip:
De volle melk kun je vervangen door een plantaardig alternatief.