Dal­go­na kof­fie

Dit uit Zuid-Korea afkomstige drankje dankt zijn naam 'Dalgona' aan een gelijknamig en in smaak vergelijkbaar karamelsnoepje

(12) waardeer
aziatisch nagerecht Dit uit Zuid-Korea afkomstige drankje dankt zijn naam 'Dalgona' aan een gelijknamig en in smaak vergelijkbaar karamelsnoepje 2 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • garde
  • 2 glazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.
  2. Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen. Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.

variatietip:

Voor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.

variatietip:

Klop 1 tl kaneel door de koffie en suiker.

dieettip:

De volle melk kun je vervangen door een plantaardig alternatief.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 31 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2020

Dalgona koffie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dal­go­na kof­fie

1
1
  • 3 el espresso-oploskoffie
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 2 el heet water

Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.

2
2
  • 10 ijsblokjes
  • 500 ml volle melk

Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen.

3
3

Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.

variatietip:

Voor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.

variatietip:

Klop 1 tl kaneel door de koffie en suiker.

dieettip:

De volle melk kun je vervangen door een plantaardig alternatief.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.