Vega nuggets
Leuk om te doen met je kids: deze vega nuggets paneer je met cornflakes.

Advertentie
Ingrediënten
- 375 g tofu naturel
- 4 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 3 el tarwebloem
- 3 middelgrote eieren
- 150 g cornflakes
- 4 el wit sesamzaad
- 4 el arachideolie
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tofu in stukjes van 3 cm. Meng de sojasaus met de knoflookpoeder en marineer de tofu in het soja-knoflook-mengsel.
- Meng voor het paneren de bloem met peper en zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes met de hand fijn boven een derde diep bord en meng het sesamzaad erdoor.
- Haal de stukjes tofu eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes met sesamzaad. Zorg dat de nuggets helemaal bedekt zijn met cornflakes. Haal ze nogmaals door het ei en de cornflakes.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de helft van de vega nuggets in 4 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de nuggets.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 35 g
waarvan suikers 4 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 760 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Vega nuggets
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vega nuggets
- 375 g tofu naturel
- 4 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
Snijd de tofu in stukjes van 3 cm. Meng de sojasaus met de knoflookpoeder en marineer de tofu in het soja-knoflook-mengsel.
- 3 el tarwebloem
Meng voor het paneren de bloem met peper en zout in een diep bord.
- 3 middelgrote eieren
Klop de eieren los in een ander diep bord.
- 150 g cornflakes
- 4 el wit sesamzaad
Verkruimel de cornflakes met de hand fijn boven een derde diep bord en meng het sesamzaad erdoor.
Haal de stukjes tofu eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes met sesamzaad.
Zorg dat de nuggets helemaal bedekt zijn met cornflakes. Haal ze nogmaals door het ei en de cornflakes.
- 2 el arachideolie
Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de helft van de vega nuggets in 4 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 2 el arachideolie
Herhaal met de rest van de nuggets.