Pastasalade met chorizo en garnalen
Smaakvol en zó klaar. Deze pastasalade met chorizo en garnalen staat binnen een kwartier op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g riso pasta
- 1 teen knoflook
- 100 g chorizoblokjes
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 200 g verse gepelde roze garnalen
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Advertentie
Bereiden
- Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 28 g
-
koolhydraten 59 g
waarvan suikers 8 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 800 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pastasalade met chorizo en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade met chorizo en garnalen
- 300 g riso pasta
Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- 1 teen knoflook
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
- 100 g chorizoblokjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.
- 1 venkelknol
- 1 courgette
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- 200 g verse gepelde roze garnalen
- 1 el gerookte-paprikapoeder
Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur.
- 15 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.