Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo en gar­na­len

Smaakvol en zó klaar. Deze pastasalade met chorizo en garnalen staat binnen een kwartier op tafel.

(7) waardeer
hoofdgerecht Smaakvol en zó klaar. Deze pastasalade met chorizo en garnalen staat binnen een kwartier op tafel. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
  3. Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  4. Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met chorizo en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo en gar­na­len

1
1
  • 300 g riso pasta

Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

3
3
  • 100 g chorizoblokjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant.

4
4
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.

5
5
  • 200 g verse gepelde roze garnalen
  • 1 el gerookte-paprikapoeder

Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.