bewaar
Pastasalade met chorizo en garnalen
Pastasalade met chorizo en garnalen
bewaar

Pastasalade met chorizo en garnalen

Smaakvol en zó klaar. Deze pastasalade met chorizo en garnalen staat binnen een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

riso pasta

1 teen

knoflook

100 g

chorizoblokje

1

venkelknol

1

courgette

200 g

verse gepelde roze garnalen

1 el

gerookte-paprikapoeder

15 g

verse platte peterselie

2 el

extra vierge olijfolie

2 el

rodewijnazijn

Smaakvol en zó klaar. Deze pastasalade met chorizo en garnalen staat binnen een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.

3

Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

4

Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.