Laat de garnalen ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in 4 parten en vervolgens in plakjes van 0.5 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur tot-ie iets begint te kleuren. Voeg de courgette, garnalen, ⅔ van de knoflook, de chilivlokken en het venkelzaad toe en bak 3 min. mee.
Voeg de orzo en het water toe, roer alles goed door elkaar en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan, snijd het vruchtvlees in parten. Schep als de orzo klaar is de feta, 2 el van de pekel van de feta (per 4 personen), het citroenrasp, de boter, de rest van de knoflook en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten en bestrooi met de rest van de peterselie.
Orzo met garnalen
Is het pasta of is het rijst? Één ding is zeker: deze Italiaanse favoriet is ontzettend lekker. Deze variant met garnalen, courgette en chili staat binnen 20 minuten op tafel. En oh ja, het is pasta.
- combinatietipLekker met een tomatensalade met rode ui en olijven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Orzo met garnalen
Is het pasta of is het rijst? Één ding is zeker: deze Italiaanse favoriet is ontzettend lekker. Deze variant met garnalen, courgette en chili staat binnen 20 minuten op tafel. En oh ja, het is pasta.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in 4 parten en vervolgens in plakjes van 0.5 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur tot-ie iets begint te kleuren. Voeg de courgette, garnalen, ⅔ van de knoflook, de chilivlokken en het venkelzaad toe en bak 3 min. mee.
Voeg de orzo en het water toe, roer alles goed door elkaar en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan, snijd het vruchtvlees in parten. Schep als de orzo klaar is de feta, 2 el van de pekel van de feta (per 4 personen), het citroenrasp, de boter, de rest van de knoflook en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:Lekker met een tomatensalade met rode ui en olijven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries rauwe gepelde garnalen
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
1 courgette
2 el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
½ tl venkelzaad
300 g orzo pasta
500 ml water
150 g feta
15 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
30 g ongezouten roomboter