bewaar
Orzo met kip en garnalen
Orzo met kip en garnalen
bewaar

Orzo met kip en garnalen

Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipdijfilet

1

middelgrote ui

3 el

milde olijfolie

1½ el

cajun kruidenmix

4 stengels

bleekselderij

1

groene paprika

4

trostomaten

250 g

orzo pasta

400 ml

heet water

1

kippenbouillonblokje

225 g

AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen

7½ g

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukjes van ca. 1 cm en snipper de ui. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip, ui, cajunkruiden en zout 5 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.

3

Voeg de tomaten, orzo en het hete water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

4

Voeg de garnalen toe en gaar nog 5 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de pasta gaar is en roer de peterselie erdoor.