Me­loen­sa­la­de met rau­we ham, munt en ge­roos­terd brood

Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!

(2) waardeer
bijgerecht Deze meloensalade is helemaal zomer-proof! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.
  2. Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.
  3. Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.

variatietip:

Ook lekker met ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­sa­la­de met rau­we ham, munt en ge­roos­terd brood

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • ½ stokbrood

Snijd het brood in de lengte in dunne plakken.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Besprenkel met de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig.

4
4

Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.

5
5
  • 1 cantaloupemeloen

Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen.

6
6
  • 300 g snoeptomatenmix

Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.

7
7

Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

8
8
  • 90 g prosciutto crudo
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade.

9
9
  • 5 g verse munt
  • 2 el traditionele olijfolie

Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.

variatietip:

Ook lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.