Ro­mi­ge een­pan­s­pas­ta met groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas.

(30) waardeer
hoofdgerecht Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas. 4 personen
4 30

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook. Schep in delen de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge een­pan­s­pas­ta met groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
2

Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g spaghetti
  • 2 tl zout
  • 800 ml kraanwater

Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe.

4
4

Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.

5
5
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 125 ml verse slagroom
  • 200 g verse spinazie

Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook. Schep in delen de spinazie erdoor.

7
7
  • 150 g semi-zongedroogde tomaten

Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.