Plaat­taart met biet, peer & gei­ten­kaas

Biet, peer en geitenkaas zijn een gouden smaakcombi.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Biet, peer en geitenkaas zijn een gouden smaakcombi. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en schep om met de olie, peper en eventueel zout. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes.
  2. Leg het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.
  3. Bestrijk het deeg met de zuivelspread. Verdeel de plakjes biet en peer om en om over het deeg. Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper. Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven. Verdeel de laatste 10 min. de geitenkaasbolletjes erover.
  4. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart ermee. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 22 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Plaattaart met biet, peer & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met biet, peer & gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten
  • ½ el milde olijfolie

Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en schep om met de olie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 Conference peren

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes.

4
4
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg

Leg het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.

5
5
  • 100 g zuivelspread knoflook en kruiden

Bestrijk het deeg met de zuivelspread. Verdeel de plakjes biet en peer om en om over het deeg.

6
6
  • 1½ el vloeibare honing

Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper. Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 100 g Bettine saladebolletjes geitenkaas naturel

Verdeel de laatste 10 min. de geitenkaasbolletjes erover.

8
8
  • 15 g verse basilicum

Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart ermee. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.