Falafel-quinoaburger met zuivelspread, slamelange, rode biet en komkommer
Falafel-quinoaburger met zuivelspread, slamelange, rode biet en komkommer

Falafel-quinoaburger met zuivelspread, slamelange, rode biet en komkommer

Fastfood, maar dan gezond. Dat is deze vega falafel-quinoaburger!

10 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

4

vegan falafel-quinoaburgers

4

bakkersbollen volkoren

½

komkommer

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

150 g

slamelange rode biet

Dit heb je nodig

  • grillpan

Fastfood, maar dan gezond. Dat is deze vega falafel-quinoaburger!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de falafel-quinoaburgers 7 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

2

Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de bakkersbollen overlangs doormidden en gril alle helften op de snijkant 3 min.

3

Snijd ondertussen de halve komkommer in schuine plakjes. Besmeer alle snijkanten van de broodjes met de zuivelspread. Beleg de onderkant van de broodjes met wat slamelange, een burger en komkommer en dek af met de bovenkant van de broodjes. Druk iets aan en serveer.

tip

serveertipLekker met zoete aardappelfrites.